Џемаили: Претходната власт ми нудеше да бидам лажен заштитен сведок за да се одмазди

by fokus 20:29
20:29

Претходната власт на чело со министерот за правда Михајло Маневски ми нудеше да бидам лажен заштитен сведок за да се одмаздат на 18 судии, тројца обвинители и Владо Бучковски, откри овчарот Иснифарис Џемаили во интервју на Телма.

-Неправда беше што ме притворија, што ми го зедоа имотот. Претходната власт ме направи пепел, зашто не сакав да земам на душа 22 души, рече Џемаили.

- Advertising -

Тој откри дека претодната власт три пати го викала на средби на разни места и му нудела да биде заштитен сведок за, како што му рекле, да исечат 18 судии кои биле СДСМ.

Поврзани новости