Дескоска: Јас не сум Груевски да отворам и затворам прозорец во училиште и да се сликам за тоа

by Fokus 16:26
16:26

Јас не сум Груевски да одам да отворам и затворам прозорец и да се сликам, тврдејќи дека ќе го реновирам, а никогаш да не се случи тоа, истакна министерката за образование Рената Дескоска на денешните пратенички прашања.

„Немам потреба да одам на секој камен темелник за само да се сликам, затоа што тоа не е моја работа. А, и не мора да се шетам по училиштата како Груевски за да проверувам дали прозорецот е скршен, дали училиштето е реновирано бидејќи сметам дека нормална работа е учениците да учат во нормални услови и во реновирани училишта – додаде Дескоска.

Поврзани новости