Денис Јанкуловски и Ленче Здравкин добитници на наградата „Мето Јовановски“

by Fokus

Годинашните добитници на државната награда „Мето Јовановски“ се Денис Јанкуловски и Ленче Здравкин.

Станува збор за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права.

Наградата ќе биде доделена во Собранието на Северна Македонија.

Поврзани новости