Денеска задолжување од 3,6 милиони евра

by Фокус 10:56
10:56

Владата денеска планира да се задолжи кај домашните кредитори со речиси 3,6 милиони евра. Задолжувањето ќе се спроведе преку аукција на државни записи. Долгот ќе се враќа за 12 и шест месеци.

Веќе утре истата сума доспева за враќање. Засега е неизвесно дали Министерството за финансии кај банките ќе се задолжи толку колку што најави или пак помалку или повеќе.

- Advertisements -

 

Поврзани новости