Денеска рочиште за Дива Населба

by fokus 11:28
11:28

По еден месец одложување, денеска ќе започне судењето за настаните од Дива Населба во Куманово. Минатата недела закажаното рочиште беше одложено, бидејќи во судницата влегоа обвинетите и обвинителите, додека адвокатите, новинарите и јавноста остана надвор.

Судењето ќе се одвива во големата сала во Врховниот суд на Кривичниот суд, која по неколку одбивања, Врховниот суд на крај му ја отстапи на Основниот суд.

Поврзани новости