Денеска повторно задолжување

by Фокус 13:36
13:36

Владата денеска повторно се задолжува кај домашните кредитори, со нови скоро 76 милиони евра.

На најавената аукција на хартии од вредност ќе бидат понудени шест месечни записи во вредност од 21,1 милион евра и 12 месечни записи за 54,6 милиони евра. Ден по аукцијата Министерството за финансии , по основ на доспеани долгови треба да врати слична сума.

Поврзани новости