Денеска ќе се бира и претседател на Собранието

by fokus 11:27
11:27

На дневниот ред на денешната конститутивна седница на Собранието е и избор на негов претседател. За избор на претседател се потребни 61 глас, што значи дека од денешното гласање ќе може да се насети идната владина коалиција.

рва точка на денешната конститутивна седница е избор на претседател и членови на Верификационата комисија на Собранието на Република Македонија, па верификација на мандатите на пратениците и потоа доаѓа изборот на претседателот на Собранието и изборот на членовите на Комисијата за прашања на изборите и именувањата на Собранието на Република Македонија.

- Advertisements -

Поврзани новости