Демонстрантите тргнаа кон канцеларијата на Иванов, пред Собрание ги чекаат водени топови

by Фокус

Поворката со демонстранти кои се револтирани од одлуката на Иванов за општа аболиција тргна кон неговата канцеларија која се наоѓа на Рекорд. Денешниот протест започна пред просториите на Специјалното јавно обвинителство во знак на поддршка на ова тело.

Според планираната рута, протестот од канцеларијата на Иванов треба да продолжи пред Собранието, но сите приоди кон него се целосно затворени со голем број полициски кордони, хермелини и водени топови.

hihi

Поврзани новости