Демонстрантите ќе треба да платат штета од 9 илјади евра за канцеларијата на Иванов

by Фокус 16:43
16:43

 Демонстрантите Никола Аризанов и Филип Наковски, ќе треба да платат оштета од скоро девет илјади евра поради демолирањето на канцеларијата на Иванов.

Бирото за судски вештачења констатира дека било направена штета од 522.080 денари.

- Advertisements -

Ова е за 300 илјади денари помала штета, од она што претходно ја побара  Јавното обвинителството. Обвинителството бараше  оштета од 880.000 денари, што е за скоро половина повеќе од последната проценка.

Бидејќи адвокатите на обвинетите треба да го разгледаат овој извештај, судењето на двајцата демонстранти е одложено за 20 мај.

Поврзани новости