Протестот стигна пред седиштето на ДИК

by Фокус 19:09
19:09

Од Собранието на Република Македонија, граѓаните го продолжија маршот, одминувајќи ја зградата на Aгенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и седиштето на ЕУ.

Од таму, демонстрантите протестот го преселија пред седиштето на Државната изборна комисија.

Тука порачаа дека нема да прифатат избори без прочистен Избирачки список, и се додека не се обезбедат сите предуслови за фер и демократски избори.

Граѓаните напомена дека до сега е направена проверка на 70 илјади гласачи, од вкупно 300 000 сомнителни случаи.

Поврзани новости