Демонстрантите се упатија кон Владата, се придружи и Заев

by Фокус

Откако полицијата ги спречи демостраните да дојдат до штабот на ВМРО-ДПМНЕ, сега тие се упатијата кон Владата. Незадовоните граѓаните се обидоа да се приближат до штабот, имаше туркање со полицијата, но сепак се повлекоа.

Претходно, полицијата не ги спречи демонстрантите да го изразат своето незадоволство пред канцеларијата на претседателот Иванов, па дури и да ја гаѓаат со јајца просторијата која е државен имот, но не дозволи да дојдат до Централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, кој пак е приватен имот.

На граѓаните кои протестираат предмалку им се придружи и претседателот на СДСМ, Зоран Заев, кој од демонстрантите доби скандирање „Пуштете ги бомбите“.

Поврзани новости