Демонстрантите се преселија пред Влада, полицијата трчаше да стигне пред нив

by Фокус

Откако на демонстрантите повторно им беше блокиран пристапот до Централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, тие се упатија кон Владата. Тогаш, кордоните полиција кои беа распоредени околу партиското седиште на владејачката партија почнаа да трчаат кон Влада за да стигнат пред демонстрантите.

Сега незадоволните граѓани се пред Владата, но се опколени од сите страни со полициски кордони. Сепак, полициските командири постојано им издаваат наредби на припадниците на ЕБР да не применуваат сила и да не паѓаат на провокации.

vla

vlada

Поврзани новости