Демонстрантите пред ЕУ инфо центарот: Нема преговори со криминалци

by Фокус

Од пред Владата демонстрантите се упатија кон ЕУ инфо центарот за да порачаат дека нема да дозволат да се преговара со криминалци. Сега незадоволните граѓани се таму и велат дека не сакаат преговори меѓу партиите. Се пее македонската химна и се извикува „Слушнете ги граѓаните“. На моменти ситуацијата е тензична и има туркање со полицијата.

Инаку, Европската унија во петок ги покани лидерите на четирите најголеми македонски партии на преговори во Виена. Велат дека не станува збор за да се постигне нов договор, туку Договорот од Пржино да се спроведе до крај. ВМРО-ДПМНЕ прифати да учествува на оваа средба, додека СДСМ рече дека ќе се консултира со граѓанскиот сектор.

 

Поврзани новости