Демонстрантите положија цвеќе пред споменикот на Никола Карев

by Фокус

Граѓаните кои во моментов протестираат пред Собранието на Република Македонија, положија букет цвеќе пред споменикот на Никола Карев, по повод 111 годишнината од неговата смрт. Полицијата му дозволила на еден од демонстрантите да ја прескокне оградата и да го положи букетот пред народниот херој.

13101475_10209327314484839_2066357100_n

Поврзани новости