Демонстрантите го туркаат „Прометеј”, полицијата брза да ги сопре

by fokus

Демонстрантите во моментов се наоѓаат во паркот Жена Борац, каде се обидуваат да го урнат споменикот на Прометеј. Полициските сили брзо се распоредија околу нив, за да ја спречат акцијата.

Демонстраните фрлаат со шишиња по полицијата и скандираат „Убијци” и „Нема правда нема мир”

Активистите на Шарената револуција, претходно ја тргнаа мрежата со која беше заградено скелето од споменикот и ја врзаа за вратот на Прометеј, обидувајќи се да го урнат споменикот.

13499757_10209758604226813_304975699_o

Поврзани новости