Демонстранти: Николче диктаторче

by Fokus 18:35
18:35

Откако го напуштија МВР со намера да стигнат пред Собранието и таму да протестираат демонстрантите поминаа пред зградата на премиерот Груевски. Гласно му извикуваа „Николче диктаторче“.

Денеска, според учесниците на протестот, станало јасно дека власта промовира полициска држава и дека на улиците има десет пати повеќе полиција отколку демонстранти. Буквално сите приоди кон државните институции се затворени.

- Advertisements -

Поврзани новости