Демократскиот сојуз повикува на единство против ВМРО-ДПМНЕ

by fokus 13:46
13:46

Во Македонија многу тешко можете партиите да ги поделите врз основа на нивните програми, а сите партии формално се залагаат за исти вредности, но грабежот што се случува и разградувањето на државата е нешто што се случува и затоа повикуваме на соработка и единство за пораз на ВМРО -ДПМНЕ на изборите, повикаа денеска од Демократскиот сојуз на Павле Трајанов.

-Да се пренагласува дека партиите кои произлегоа од ВМРО-ДПМНЕ ќе бидат нова десница е голема заблуда, уште повеќе ако СДСМ се надева на соработка со нив. Демократскиот сојуз е една од партиите која го иницира формирањето на третиот блок или Коалиција за промени и правда во која се вклучуваат и партии и граѓански асоцијации со центристичка, десна, но и со лева ориентација. Главна цел на ДС и Коалицијата за промени и правда е на 11 декември да се случат коренити промени и да се демонтира овој авторитарен режим, како основа за стабилизирање на состојбите и пресметка со ‘октоподот’ кој ја изеде Македонија како држава, се вели во соопштението од ДС.

- Advertisements -

 

Поврзани новости