Демократски сојуз ќе присуствува на отворањето на македонскиот клуб во Бугарија

by Fokus

Делегација од Демократски сојуз ќе присуствува на отворањето на македонскиот културен клуб во Благоевград, Бугарија, потврдија денеска од партијата.

На отварањето на Македонскиот културен цента во Благоевград ќе одат членовите на Претседателството на демократски сојуз, Борче Јакимовски, Владо Кроневски, Јорданчо Теодосиев и Филип Антевски, велат од партијата за „Фокус“

Отворањето на овој прв македонски културен клуб во Бугарија, според нив, ќе биде добра основа за негување на културните особености на македонците, како и подобрување на односите меѓу Македонија и Бугарија..

 

Поврзани новости