Демократски сојуз бара ДИК да се произнесе за избирачкиот список

by Фокус 09:37
09:37
Демократскиот сојуз на Павле Трајанов ја повикува Државната изборна комисија да достави извештај до Собранието, во врска со прочистувањето на избирачкиот список, врз основа на кој собранието да отвори расправа и да процени дали еден од битните предуслови за спроведување на фер, слободни, демократски и кредибилни избори на 5 јуни е исполнет.
„Во услови на системска блокада на државните институции, без реформи во правосудство, без одговорност на креаторите на политичката криза, а со досега невидена манипулативна медиумска кампања, изборите нема да ја разрешат кризата. Затоа очекуваме реални оценка од сите партии, при што интересите на државата и граѓаните треба да бидат пред личните и партиските. Се работи за иднината на државата, затоа е неопходно разумно, одговорно и државничко однесување“, смета ДС.

Поврзани новости