Гори кај трафостаницата во скопска Пинтија

by Fokus

Причина за прекинот во напојувањето со електрична енергија во поголемиот дел на Скопје, е дефект, поточно пожар  кај трафостаницата во Пинтија. Тоа се барем првичните сознанија.

Повеќе противпожарни екипи се на терен.

Од МЕПСО детали ќе соопштат откако ќе добијат информации од екипите испратени на терен.

Поголем дел од Скопје попладнево остана без напојување со електрична енергија.

Струја немаше во Центар, Аеродром, Кисела Вода, Карпош, Чаир, Ѓорче Петров.

 

Поврзани новости