Дебата – државниот испит нема да го подобри квалитетот во образованието

by Фокус

Државниот испит нема да го подобри квалитетот на образованието, тоа го покажа и праксата од спроведување на тестирањето во основното и средно образование. До ваков заклучок дојдоа дел од универзитетски професори, професори од средно, но и основно образование, поранашени министри и членови на одборот за акредитација на денешната дебата посветена на оваа тема.

И оваа дебата помина во отсуство на министерот за образование, претседателот и премиерот кои биле поканети. Дел од факултетите, како првниот факултет, засега штиспкиот и стоматолошкиот факултет првично го отфрлија државниот испит.

Поврзани новости