Дарко Костадиновски и Осман Кадриу се избрани за уставни судии

by Fokus

Собранието денеска на деневен ред ја стави и точката за избор на двајца уставни судии.

Дарко Костадиновски е избран со вкупно 66 гласа „за“ за судија во Уставниот суд. Додека, Осман Кадриу за уставен судија е избран со 68 гласа „за“ и со 26 од етничките заедници.

Поврзани новости