Дарио најави нова песна

by fokus

Поп музичарот Дарио Панковски (59) најави нова песна, која најверојатно ќе биде промовирана пред Новата година. Тој објави фотографии од работната атмосфера во студио заедно со Кристијан Габроски и порача – Една нова, предновогодишна.

Дарио соработуваше со Габроски и на својата последна песна, баладата ,,Какви се овие времиња” која беше промовирана во април годинава.

Соработник при пишувањето на стиховите му била неговата ќерка Андреа, а пак Кристијан го направил аранжманот.

Инаку, Панковски е присутен на сцената од осумдесеттите години. Јавноста го запозна како дел од групата Бон-Тон, со која остави повеќе хитови, помеѓу кои и ,,Старо купувам” кој се уште често се врти во етерот.

Во 1992 година пак, ја формираше групата Миг 21, со која имаше голема популарност, многу настапи и два концерти во Универзална сала. Последниот албум го промовираше во 2016 година.

Приватно, повеќе од 30 години е во брак со Бојана и има две деца. Во постари интервјуа, често има изјавено дека неговата песна ,,Човек без спомени” е напишана за него и е негова автобиографија.

На осум години останал без мајка, и тоа бил тежок период за него, кога сам без ничија помош застанал на нозе и направил нешто во животот, оставајќи траг на македонската естрадна сцена.

Вики Клинчарова

Поврзани новости