Данкан: Разочарани сме од Иванов

by fokus

Британскиот министер за Европа и Америка Алан Данкан го повика претседателот Ѓорге Иванов да ја преиспита одлуката во врска со доделувањето на мандатот за формирање влада.

-Шеесет и седум новоизбрани пратеници во Собранието што застапуваат различни заедници во Македонија побараа да формираат влада. Шеесет и седум од вкупно 120 е јасно мнозинство- потенцира Данкан.

Тој додаде дека Обединетото кралство е разочарани поради, “неуспехот на Иванов за разрешување на политичката криза.”

Поврзани новости