Даниелсон: Целосно повлекување на аболицијата и еднаков третман пред законот

by fokus 18:56
18:56

Императив е да се повлече одлуката на пртседателот за аболиција бидејќи во земја кандидат за челнстово во ЕУ мора да постои целосна одговорност и еднаков третман пред законот, изјави Кристијан Даниелсон, директор во Директоратот за проширување и соседска политика на Европската комисија по серијата средби со лидерите на четирите партии, ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА.

-Европската унија е сериозно загрижена во однос на ситуацијата во земјата. Политичките лидери и релевантните власти мораат итно да ја адресираат ситуацијата во интерес на граѓаните и со цел земјата да се врати на евроатлантскиот пат, рече Даниелсон.

Поврзани новости