Дали знаете како да ги совладате загадувачите на воздух во домот?

by fokus 13:14
13:14

Квалитетот на воздухот на ниво на целата територија на државата во последите години сè повеќе се влошува. Алармантни стануваат секојдневните податоци во врска со нивото на концентрираните штетни ПМ честички во воздухот, што е повеќекратно над дозволеното.

Воздухот во домот пак, може да биде неколкупати позагаден од надворешниот, што е особено загрижувачко. Кон загадувањето на воздухот во домот, покрај надворешните загадувачи, придонесуваат и правот, поленот, спорите од мувла, влакната од миленици, а штетни честички кои ние самите ги создаваме додека престојуваме во нашите домови.

- Advertisements -

Токму затоа, потребата од обезбедување прочистувач за воздух во вашиот дом станува неопходна, и претставува најефикасен начин да придонесете кон намалување на загадувањето на воздухот во домот и одржување на чист воздух и здрава средина за живеење.

Прочистувачите за воздух на Daikin со својата иновативната технологија и врвни перформанси се создадени да ви овозможат поздрав и поквалитетен воздух во домот совладувајќи ги штетните загадувачи.

Според последните истражувања кои ги спроведе Daikin Industries, Flash Streamer технологија која е вградена во повеќе единици на Daikin вклучувајќи ги и прочистувачите на воздух, го уништуваат и SARS-CoV-2 вирусот до 99,97% по 3 часа третирање на истиот.

 

 

 

 

 

Ова е уште една потврда за квалитетот и ефикасноста на технологијата на Daikin. Со испитувањата што Daikin ги планира за во иднина, ќе се испитуваат придобивките на производите во кои што е вградена Flash Streamer технологијата.

 

 

 

 

 

 

Електростатичкиот HEPA филтер ефикасно ги заробува загадувачите, и со помош на Flash Streamer ги разложува штетните супстанци заробени во филтерот.

 

 

 

 

 

Во споредба со HEPA филтрите со активен јаглен кои се препорачува да се заменат по една година користење, овој филтер има значително подолг рок на трање, односно се менува еднаш на околу 10 години.

Функцијата за навлажнување која е вградена во MCK55W моделот овозможува целосна контрола на влажноста на воздухот во вашиот дом, навлажнувајќи го воздухот до идеално ниво, и притоа спречувајќи ги сите негативни ефекти кои можат да се појават како последица од сувиот воздух.

Прочистувачите за воздух на Daikin се идеални за оние кои страдаат од алергии, астма, хронични заболувања и отежнато дишење, како и други заболувања, кои настануваат како резултат на загадувањето на воздухот од штетни материи, така што ефикасно ги совладува штетните загадувачи кои влијаат на здравјето и обезбедува почист, посвеж и поздрав воздух во домот.

Со докажаниот квалитет на Daikin ќе овозможите оптимална удобност и здрава и чиста средина во вашиот дом, намалувајќи ги ризиците по здравјето и придонесувајќи за подобар имунолошки систем за вас и вашето семејство.

Дознајте повеќе за карактеристиките на прочистувачите за воздух на Daikin на следниот линк: https://www.daikin.mk/procistuvaci

 

Поврзани новости