Дали ќе можеме финансиски да го понесеме товарот од членството во ЕУ?

by Fokus 10:38
10:38

Преостануваат уште 15 дена кога во Македонија ќе се одржи референдумот, а спорд последните анализи и истражувања, околу 64 отсто од жителите на државата се „ЗА“ референдумот на крајот на месецов.

Граѓанската иницијатива „Зачекори напред“ порача дека државите со помала економска моќ даваат помалку во ЕУ, алудирајќи на Македонија.

- Advertisements -

„Принципот на солидарност, во ЕУ побогатите држави даваат повеќе, а оние со помала економска моќ, помалку“, посочија од „Зачекори напред“.

Поврзани новости