Дали ги препознавате: Тројцатa трејдери кои најмногу заработиле во историјата на Forex!

by fokus

На крајот на текстот се наоѓа апсолутниот победник на нашата листа кога е во прашање најголемата заработка на Forex.

Пред да започнеме со листата, ајде да видиме што претставува Forex.

Forex е скратеница од FOReign EXchange и претставува девизен пазар со обем на тргување од 5,5 билиони долари дневно. Forex е најголем и најликвиден пазар на светот, отворен 24 часа дневно, 5 дена во неделата, на која поединците и компаниите тргуваат со валути и заработуваат на разлика во курсевите. Forex е атрактивен поради ’моќта’ (leverage) која нуди на пример со 100 евра, да можете да управувате со капитал од 20 000  евра, а со тоа потенцијалната заработувачка драстично се зголемува, додека пак Вие ризикувате само 100 евра.

Регистрирајте овде бесплатна ДЕМО сметка со почетни 100.000 евра и пробајте го тргувањето на Forex без ризик.

Да започнеме по ред, од 3. до 1. место:

for-e1450053196535БРОЈ 3: Andrew Krieger

Andrew дипломираше на Универзитетот во Пенсилванија и стана нашироко познат кога ја продаде новозеландската валута позната како Киви во вредност помеѓу  600 милиони и 1 милјарда долари, што ја надмина количината на пари во оптек во Нов Зеланд во тоа време. Од тие трансакции, Andrew излезе со заработка од околу  300 милиони долари. Тој исто така се занимава со хуманитарна работа, а во 2004 донираше над  350 илјади долари за жртвите од цунами.

БРОЈ 2: Bill Lipschutz

fdhgРоден во  New York, Bill одсекогаш бил добар математичар и примерен студент. Во 1982 добил магистерска диплома по финансии а покрај студиите, читал се што можел да пронајде во врска со берзанското тргување и со Forex. Се зборува дека во текот на студирањето вложил  12 илјади долари во акции и за само неколку месеци заработил над  250 илјади долари . Меѓутоа ги изгубил сите пари заради високоризично тргување со акции, и затоа се префрлил на постабилен вид на тргување Forex.

Денес, Bill е познат по тоа што како Forex трејдер има заработено преку 300 милиони долари за само една година.

BROJ 1: Geogre Soros

sorosGeorge Soros има завршено во Лондонската школа за економија и го има поставено апсолутниот рекорд во финансиската индустрија. Он има заработено 1 милијарда за само еден ден низ една трансакција, тргувајќи со Британската фунта. Има напишано голем број за инвестирање, а истотака се занимава и со хуманитарна работа, каде во доброволни цели има донирано преку 7 милијарди долари.

Тоа се тие најуспешните трејдери, а сега дознајте Вие каков Forex трејдер би биле и колку би можеле да заработите тргувајќи на бесплатната FXLider  демо сметка со фиктивни 100 илјади евра, но под реални услови моментално на Forex пазарот.

Регистрирајте бесплатна ДЕМО сметка на линкот овде и пробајте го Forex тргувањето.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија авторизирана и регулирана во Обединетото кралство и од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под број на лиценца 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

 

Поврзани новости