Членовите на ДИК не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

by Фокус

Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, односно за тоа колку гласачи се јавуваат како спорни.

Разгледувањето на извештајот од анализата се очекуваше да заврши денес, но бидејќи тоа не се случи, се очекува да продолжи утре. Засега нема потврда на тоа дали бројот на спорни гласачи е причината заради која членовите на ДИК не се усогласиле.

Поврзани новости