Четврта кривична пријава против Теута Арифи

by Fokus 18:33
18:33

Општина Тетово поднесе уште една кривична пријава за злоупотреба на службената положба против поранешната градоначалничка Теута Арифи.О ва е четврта тужба против екс градоначалничката.

Ја обвинуваат за оштетување на буџетот на општината за над 66 милиони денари.

Од локалната власт истакнаа дека тужбата е поднесена под сомнение за прекршување на Законот за работни односи, Законот за управување со буџетски книги и корисници на буџетот.

Претходно, општината Тетово побара од сите вработени кои склучиле договор со општината писмено да одговорат за работата што ја извршувале.

Поврзани новости