Чауш осуден на 2 и пол години затвор

by fokus 10:46
10:46

Закир Беќири Чауш е осуден на 2,5 години затвор , а неговиот брат Имер на една година затвор за случајот „Фабрика за афери“.

До правосилноста на пресудата, тие се пуштени на слобода.

Имер и Закир беа обвинети во случај, за кој адвокатите велат дека е конструиран и целосно наместен од страна на власта.

 

Поврзани новости