Чарлс на прво патување по смртта на неговата мајка

by Fokus

Чарлс и Камила присуствуваа на официјален состанок на Советот на градот, каде што кралот официјално го одбележа доделувањето на новиот статус  и одржа краток говор во кој ја спомна својата мајка.

Данфермлајн беше меѓу осумте градови кои добија статус на град како дел од прославата на платинестиот јубилеј претходно оваа година, по повод 70-годишнината на Елизабета на тронот.

Во оваа прилика Чарлс мина време со граѓаните, а ја поздрави и шкотската министерка Никола Старџен и другите челници.

Поврзани новости