Бутарис ретерира: Спиев кога ми побараа изјава за името на аеродромот

by fokus

По распнувањето во грчките медиуми откако изјави дека солунскиот аеродром „Македонија“ може да се преименува во Никос Галис, солунскиот градоначалник Јанис Бутарис денеска се повлече и изјави дека тој никогаш не предложил промена на името на аеродромот и дека изјвите му биле погрешно протолкувани.

-Одеднаш, утрово ми се јавуваат од ‘Скај’, јас спиев и ме збунија. Не побарав никогаш промена на името Македонија. За Никос Галис, што беше споменато, ме праша една госпоѓа од ‘Скај’, не и го помнам името, кога би се предложило менување на името, што би предложил и нормално јас реков Никос Галис“, ја пренесе МИА изјавата на Бутарис.

Поврзани новости