Буралиева и Грчева аут, усвоена стратегија за делување надвор од Парламентот

by Фокус

Централниот одбор едногласно одлучи да ги исклучи од членство Солза Грчева и Љубица Буралиева поради непочитување на одлуките на највисоките органи и тела на партијата, информираше доцна вечерва опозициската СДСМ.

„Централниот одбор исто така едногласно ја усвои Стратегијата за идно делување.  Во сите дискусии во текот на вечерашната дебата беше  потврдена  цврстата  решеност  за  спроведување  на ставовите донесени на конгресот на СДСМ“, се вели во соопштението на партијата.

Поврзани новости