Бунт во затворите ако нема аболиција и за затворениците

by Фокус

Затвореници од повеќе затвори низ земјата ќе бараат масовна аболиција од шефот на државата.

Станува збор за повеќе од 2000 затвореници, кои најавуваат бунт доколку претседателот остане на одлуката да помилува политичари, а не и обични граѓани.

Нивните аргументи се дека политичарите не смеат да бидат привилегирани, ниту пак затворениците се граѓани од втор ред, а згора на тоа се и сумите за кои лежат и криминалите , кои се далеку помали.

Поврзани новости