Бухова: Димитриевски мора да остане дома во самоизолација

by Fokus

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски ќе остане во самоизолација до истекот на 14 дена од денот кога го добил решението од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, изјави директорката на ДСЗИ, Ирина Бухова.

„Протоколот за лекување на ковид-позитивни лица кои со решение се на домашно лекување е дека не може да се прекине постапката, се до извршување на решението. Тоа значи дека лицето кое има позитивен резултат на Ковид и е на домашно лекување, останува таму до истекот на 14-от ден, кога ќе почне процес на тестирање за да се утврди дали е позитивен или негативен“,- додаде Бухова.

 

Поврзани новости