Брнз: Во даден момент некој ќе сноси одговорност за постапките на Русија

by Fokus

Северна Македонија е НАТО-сојузник и одговорна членка на меѓународната заедница, и им се придружи на САД и на другите во осудата на бруталната руска агресија и активната војна во Украина, изјави амбасадорката на САД во Северна Македонија, Кејт Мари Брнз.

-Кога сме на темата Украина, Северна Македонија е НАТО-сојузник и е силен партнер што држи чекор со ЕУ, одговорна членка на меѓународната заедница и ни се придружи на САД и на другите во осудата на дејствијата што се одвиваат во Украина во моментов, бруталната руска агресија и активната војна во Украина. Осудата беше јасно и недвосмислено потенцирана, но исто така обезбедува и поддршка за украинскиот народ, како сите нас, со обезбедување на поддршка што им е неопходна во моментов. Но мора да се осигуриме дека во даден момент некој ќе сноси одговорност за постапките на Русија, вели амбасадорката Брнз во интервју за ТВ21 коментирајќи ја актуелната состојба со Украина.

Поврзани новости