Британската министерка за внатрешни работи поднесе оставка

by Fokus 11:00
11:00

Британската министерка за внатрешни работи, Амбер Рад, поднесе оставка поради скандалот со имигранти,  откако Комитетот за внатрешни работи минатата недела ја прашуваше Руд за целите на Владата за отстранување на илегалните имигранти.

Руд кажа на дека нема знаење за целите, но сепак, Гардијан во неделата објави меморандум напишан од Руд, во кој таа вели дека квотите за депортација биле поставени.

 

Поврзани новости