Борисов фатен како прима поткуп?!

by Fokus

Фотографии и видео материјал на кои се гледа како наводно поранешниот бугарски премиер Бојко Борисов прима поткуп се главните докази против него.

Тие вчера биле испратени од Европското јавно обвинителство од Генерална дирекција „Национална полицијата“. Сите биле вклучени во предистражната постапка. Веќе се назначени вештачења кои ја докажуваат нивната автентичност.

Во синоќешната акција приведени се и екс – министерот за финансии Владислав Горанов, поранешната шефица на одборот за буџет Менда Стојанова и поранешната шефица на службата за информирање на владата Севдалина Арнаудова.

Поврзани новости