Бомби во Титаник: И дијаспората за уши ја ваделе на гласање

by Fokus 16:04
16:04

Во Кривичиот суд во моментот одекуваат „бомбите“ предложени како докази во случајот „Титаник“, односно за изборните нерегуларности од 2011 година.

Неколку разговори се меѓу Мартин Протугер и Миле Јанакиески, во кој договараат како да ја мобилизираат дијаспората да се регистрираат за гласање. Двајцата соговорници се во паника бидејќи за гласање во дијаспората се пријавиле само 30 гласачи, а потребни се 1.000 за да се озбере пратеник од дијаспората.

- Advertisements -

-Кажи им во амбасадите од врата на врата да одат и да ги регистрираат за гласање, му вели Протугер на Јанакиески.

Потоа истиот ден му се јавува со нова идеја и вели: „Од секое македонско друштво по двајца нека им се јавуваат и да им пополнуваат материјали“, дециден е Протугер.

Откако Јанакиески ја прифаќа и оваа идеја, Протугер пак го бара и му вели: Да има кол центри во секоја амбасада и да им звонат по три пати ако треба за да се регистрираат за гласање, на глава да им се качуваат, му вели Протугер на Јанакиески.

В.В.

 

Поврзани новости