Бомба во „Титаник“: Тодоровиќ не дава пари, пушти му инспекција!

by fokus

Од осумдесетината „бомби“ кои беа објавени на денешното судско рочиште за случајот „Титаник“, односно за изборните манипиулации во 2011 и 2013 година, се слушна и како партијата ВМРО-ДПМНЕ мака мачела да обезбеди пари за финасирање на изборните кампањи.

Еден месец пред изборите во 2013 годин Миле Јанакиески и Кирил Божиновски разговараат за фирмите кои дале пари, но и за оние кои не давале. Тука се споменува Владимир Тодоровиќ, сопственикот на „Тинекс“ кој не дал пари за изборната кампања.

Божиновски му вели на Јанакиески: „Владо ништо не дал, пушти му инспекции. Нема смисла ова“.

Потоа во друг телефонски разговор соговорник на Јанакиески му дава извештај кои фирми платиле, па му вели дека „Ексико“ не дале, а од фирмата им порачале да се обратат кај, како што вели, еден висок човек. Јанакиески прашува кој е тој висок човек, на што добива одговор дека е „С.М.“

Поврзани новости