Богоевски влезе во судница, пред Судот граѓани за поддршка

by fokus 13:11
13:11

Граѓанскиот активист Павле Богоевски денеска е за судење за обвинението учество во толпа која предизвикала материјална штета врз зградата на Министерството за култура за време на протестите. Пред малку тој влезе со судницата каде започна рочиштето.

Како и на минанато рочиште, пред Судот има група граѓани која е дојдена за да му даде поддршка на Богоевски.

- Advertisements -

Минатото рочиште кое беше одложено затоа што во обвинителниот предлог недостигала висината на материјалната штета предизвикана на Министерството за култура.

Поврзани новости