Богоев: Урбанистичките планови во иднина ќе се прават во договор со граѓаните

by fokus 14:01
14:01

Стефан Богоев од СДСМ денеска во изјава за медиумите рече дека по преземањето на локалната власт во општина Карпош ќе било ревидирано носењето на деталните урбанистички планови за Карпош 3 и Карпош 4.

– Се обврзувам и ветувам пред граѓаните на Карпош дека сите измени во иднина на урбанистичките планови ќе се прават во договор со граѓаните и ќе се прават на чесен, транспарентен и отчетен начин со цел заштита на зеленилото, чистиот воздух во општината и обезбедување на чист, модерен и зелен Карпош, рече Богоев.

- Advertising -

Поврзани новости