Богдановиќ за јапонските цреши: Претходно реагираа зошто не ги менуваме, сега реагираат зошто ги менуваме!

by fokus 13:30
13:30

Денеска јавноста бурно реагираше на сечењето на јапонските цреши кои го красеа центарот на Скопје.

Од општина Центар најавија засадување на нови цреши, затоа што досегашните биле стари.

- Advertising -

„Јас навистина не разбирам. Претходно имаше реакции зошто не ги менуваме. Сега има реакции зошто ги менуваме. Да потенцирам дека се сечат стари дрва, затоа што истите се оштетени. Ова е добар момент да се обноват, а низ градот се уништени клупи, канти, бекатон плочки. Јас очекувам дека од почетокот на наредната година ќе започнеме со целосна реконструкција на истите“, порача Богдановиќ.

Ј.Ц.

Поврзани новости