Блокирани телефоните за отштета на поплавените

by fokus 18:31
18:31

Дел од поплавените семејства никако не можат да стапат во контакт со надлежните за да ја добијат авансната помош од 500 евра.

Во изјава за Телма тие се жалат дека и вчера и денес на ниту еден од броевите на министерството за финансии не се јавил никој.

Дополнителен проблем им е што постојано треба да бидат покрај телефонот, иако имаат многу работа околу расчистувањето на куќите и дворовите.

Жителите од поплавените подрачја се плашат дали ќе успеат да ја приват штетата, со оглед на тое што рокот завршува утре во 19 часот.

Поврзани новости