Блокадата прекината, Пленумот доби 4 претставници

by fokus 12:39
12:39

Студентите ја прекинаа блокадата на Ректоратот на УКИМ и дозволија сите да влезат во салата каде што ќе се одржи седницата на која една од точките е и изборот за Ректор.

Претставниците на Студентскиот пленум се договорија со Ректорот Стојковски седницата да се одржи, а тие да добијат 4 претставници.

Во овие моменти се очекува да започне седницата на која кандидати за нов ректор се Ненад Новковски и Никола Јанкуловски.

ФОТО: НОВА ТВ

Поврзани новости