Блескавата национална награда “Автомобил на годината” официјално доделена на брендот DACIA за моделот DUSTER

by Fokus 14:34
14:34

По 23-пат Македонија го доби автомобилот на годината. Вчеравечер за време на
свечената манифестација во винаријата Камник на која присуствуваа бројни гости,
пријатели на импортерот и љубители на автомобилите официјално беше доделена
блескавата статуетка на брендот DACIA за најновиот модел на DUSTER.
Претседателот на стручното жири по своето обраќање и образложување на одлуката во име на жирито – г-динот Горан Антевски му го предаде признанието на г-динот Жељко Барбарич – менаџер за продажба на групацијата Renault за регионот Адриатик.

„ Националното Жири се раководеше од шесте критериуми: адекватност и понуда
на домашниот пазар, економичност и еколошка прифатливост, безбедност и
примена на технолошки достигнувања, возни својства, дизајн и комфор и
опременост.

Секогаш е тешко да се одбере најдобриот во сегментот на пазарот што
постојано расте, но моделот Dacia Duster не е само уште едно СУВ возило. Тоа е
автомобил што сигурно ќе ги задоволи личните, семејните па дури и бизнис
потребите. Dacia Duster се издвои според критериуми што се особено важни за
македонскиот пазар, како што се адекватност и понуда на домашниот пазар, каде
Dacia Duster ја направи решавачката предност.” – изјави г-динот Горан Антевски.

При преземање на наградата г-динот Барбарич изјави: “За Renault групацијата 2017 –
та година беше исклучително важна. Алијансата со NISSAN се покажа како
неверојатно успешна приказна која го осигури местото број 1 на светско ниво. Исто
така групацијата оствари 4 рекорди по број на продадени возила, вкупни приходи,
нето добивки и оперативна маржа.

Со модели како што е новиот Dacia Duster и вакви партнери во Македонија како
Аутомотив Груп сигурен сум дека пред нас се нови рекорди.“

За време на свечената манифестација беше доделено и признанието „Томислав
Билљарац“ за посебни придонеси и резултати во автомобилската индустрија на
Владимир Воиновски од Еуроимпекс.

Поврзани новости