БИРН: Фирмата од Белизе веќе не е сопственик на неделникот Република

by fokus

„Иресине лимитед“, фирма од Белизе, излезе од сопствеништвото на неделникот и порталот „Република“ и сега газда на медиумот е досегашниот директор Доне Доневски. Тој не одговори на прашањата поврзани со деталите од купопродажбата, пишува БИРН.

Доневски и досега беше директор на провладиниот медиум „Република“, но за него јавноста малку е запознаена. Во телефонски разговор, тој потврдил дека е новиот газда на медиумот, но на останатите прашања поврзани со сопствеништвото не одговорил.

Поврзани новости