Бибер: Договорот е добар компромис, ЕПП да ги притисне ВМРО-ДПМНЕ и Нова демократија

by fokus 14:16
14:16

Бибер, во интервју за „Европски Западен Балкан“, вели дека за реализирање на договорот и за „смирување на националистите од двете страни“ може да помогне Европската народна партија (ЕПП).

Надворешните фактори можат да помогнат, но може да помогне и ЕПП со тоа што може да изврши притисок на своите членки Нова демократија и ВМРО-ДПМНЕ да заземат проевропска линија, со што ќе се заврши спорот“, вели Бибер во интервјуто.

- Advertisements -

Поврзани новости