БЕСА: Немаме информација дека обвинителството води постапка за финансирање на партијата

by Фокус

Од политичката партија БЕСА велат дека досега немаат официјална информација дека Јавното обивнителство води предистражна постапка, во чии рамки го испитува и финансирањето на оваа политичка партија.

– До нас не стигнала никаква информација, ниту некој не информирал, ниту побарал некоја информација од нас во однос тоа, па затоа нека одговарат тие што ги пуштаат и шират ваквите информации – велат од БЕСА за Фокус.

Партиски функционер неофицијално вели дека партијата е целосно чиста во доменот на финансирањето, но, додава тој, не би го изненадило доколку, инсталациите на ВМРО-ДПМНЕ во институциите им монтираат некаква постапка и лажни аргументи, под притисок на ДУИ.

В.С.

Поврзани новости